Recreatie Watersport

Recreatie

Als je een keertje geen zin hebt om op het strand te liggen, of één van de vele bezienswaardigheden te gaan bekijken, ook dan heeft Lanzarote het één en ander te bieden.

Zo is het eiland ook bij uitstek geschikt om een keer te gaan wandelen, of te fietsen. En dat is overigens een mooie manier om de prachtige natuur, die je niet alleen aan de kust kunt vinden,goed kunt bekijken.

Dat kan bijvoorbeeld in het Timanfaya National Park, dat niet alleen een prachtige natuur te bieden heeft, maar ook goede wandelwegen. Overigens is de natuur hier zo uniek, dat je het nergens anders op het eiland kunt bekijken.

Wandelen is ook mogelijk bij Volcàn del Cuervo, waar je al wandelend de vulkaankrater kunt bekijken, eventueel onder begeleiding van een gids, en het vulkaankandschap. Overigens kan je een dergelijk unieke vulkaankrater natuurlijk ook bekijken bij het zogenoemde groene meer.

Water en recreatie op Lanzarote

Natuurlijk vormt water, al dan niet in de zee, een belangrijk onderdeel van recreatie op Lanzarote, net als in de meeste andere gedeelten van Spanje.

Het eiland heeft een aantal mooie waterparken. En die zijn niet alleen bij kinderen en jeugd erg geliefd, want ook volwassenene zullen zich hier uitstekend vermaken.

De parken bieden vanzelfsprekend mooie waterglijbanen, wat natuurlijk bij warm weer erg lekker is om er vanaf te glijden, en diverse andere speeltoestellen en attracties, waar water voor plezier zorgt.

Ook kent het eiland diverse tuinen, zoals bijvoorbeeld Jardin de Cactus, waar je bijvoorbeeld de vele cactussen van het eiland kunt bekijken, en dierentuinen of dierenparken.

Bijvoorbeeld Guinate Tropical Park, met tropische vogels, en andere dieren.

Rancho Texas Lanzarote Park is een dierentuin, die dieren weet te combineren met andere recreatievormen. Uniek is hier dat je ook direct in contact kunt komen met dieren, zoals bijvoorbeeld het zwemmen met zeehonden, wat natuurlijk best wel een unieke ervaring kan zijn.

Overigens heeft het park ook enkele zeer bijzondere dieren, zoals bijvoorbeeld witte tijgers, en bijzondere reptielen.

Rancho Texas Lanzarote Park is zo’n recreatiepoark, dat je moet gaan ervaren en bekijken tijdens de vakantie, en daar doe je alle gezinsleden een groot plezier mee.