Arrecife

Arrecife

Arrecife is niet altijd de hoofdstad geweest van Lanzarote, want tot 1852 had Teguise deze rol. Vandaag de dag is Arrecife niet alleen de hoofdstad maar ook het economische en culturele hart van het eiland, en dat komt vanzelfsprekend gedeeltelijk ook door de haven, waar veel containerschepen aanleggen, en de veerverbingingen met omliggende eilanden als Tenerife en Gran Canaria, die in de haven aankomen.

Arrecife is geen grote stad, zeker niet als je de stad vergelijkt met andere hoofdsteden in de regio.

Zo zijn er nog geen 60.000 inwoners, maar dat Arrecife wat kleiner is, wil absoluut niet zeggen dat de stad geen uitermate goed nachtleven kent, en dat het er niet ontzettend gezellig kan zijn, bijvoorbeeld in het winkelcentrum, of op één van de vele terrasjes.

Het autovrije centrum van Arrecife

Dat het centrum een gezellig centrum is, heeft ook te maken met het feit dat het winkelcentrum autovrij is, waardoor je vanzelfsprekend een stuk minder lawaai hebt, en dus echt rustig genieten kan.

Naast het winkelcentrum, zijn er overigens ook nog verschillende andere bezienswaardigheden in Arrecife.

Bijvoorbeeld het kasteel San Gabriel. Indrukwekkend vanzelfsprekend, ook door de unieke manier waarop het kasteel met de rest van de stad verbonden is, maar ook door de exposities die hier met enige regelmaat plaatsvinden.

Overigens is hier ook een mooi museum gevestigd met voornamelijk moderne kunst.

Meer kunst kan je vinden op het plein, dat wil zeggen een binnenhof, achter het gemeentehuis. Hier zitten kunstenaars en handwerklieden.

Ook de Mercado Turístico y Artesanal moet je een keertje gaan zien. Een wekelijkse markt met typische lokale producten en etenswaren, zoals fruit, vis, en vleewaren, maar bijvoorbeeld ook keramiek en souvenirs.

Wil je liever genieten van zon en zee, dan kan je terecht op het zandstrand bij Arrecife. Een mooi strand, waar het haast nooit echt druk wordt, en waar je dus op een rustige manier van de zon en de zee kunt genieten.

Bij het strand, natuurlijk ook diverse kraampjes, cafés en restaurants.